Ціль оприскувачів знищити шкідників і попередити різні захворювання врожаю. Це може бути, як заплановано так і позапланово, через нашестя комах або раптової хвороби, адже ціль зберегти посіви. Ще потрібні особливі періоди застосування щоб обприскування було ефективним. Роботи мають проводитись з ранку або у вечері при температурі не менше 12°С і не більше 25°С, вітер не має перевищував швидкість потоку 5 м/с, вологість має бути не менше 60% і не більше 85%, щоб не нашкодити рослинам. Тому важливо знати основні параметри при обиранні оприскувачів.

Фахівці ТОВ Вінагротех рекомендують декілька факторів продуктивності до уваги покупців.

В стандарти вимог до техніки виробники закладають продуктивність покриття 1000-1200 га, а по факту аграрії отримують зовсім інші параметри: самохідні обробляють 450-500 га, причіпні обприскувачі 250-350га і це в середньому за добу. Але не потрібно забувати про якість покриття. Рекомендована швидкість 20км/год, при гарній погоді не більше 25км/год, ще має значення який препарат ви використовуєте. Тому, що у кожного є своя швидкість з якою потрібно вносити препарати і яка має бути величина крапель, щоб вони були дієвими.

30% впливу на продуктивність вашої роботи має кількість витраченого пального на оброблену площу і оперативність додаткової заправки. Тому об’єм паливного баку, який забезпечує певний час роботи без зупинки, має бути великим, а двигун трактора який виконує роботу ощадливий. Так палива має вистачати від 0,6л до 0,8л/га таким чином одного баку має вистачити на 12 або 14 годин безперервної роботи.

10% займає оптимізація всіх організаційних моментів та налаштування автоматики.

По-перше вміст баку (ємність) для добрив та гербіцидів, фунгіцидів, це підвищить продуктивність на 60%. Самохідні обприскувачі зазвичай мають ємності не більше ніж 6000л, але бувають і на 8000л ТМ HORSCH. Причіпні – тут є можливість нарощувати об’єми баків найбільші ємності мають 11200л, тобто 12м3 потрібного розчину.

По-друге ширина рами оприскувача, цей показник також входить у попередніх 60%. За звичай рами мають ширину захвату  24 і 36м і є найбільші до 42 м. Частіше штанги для обприскувачів виготовляють із сталі або алюмінію. Але провідні компанії у виробництві сільгосптехніки і комплектуючих до неї,  представили більш практичніші прототипи. На приклад John Deere розробили карбонову раму, а Lemken із композиту – тобто вони значно зменшили вагу,  додали міцності і довговічності. Іншими словами ви заощадите на пальному і часі бо штанги легші, і на техобслуговуванні бо рами мають більшу зносостійкість.

По-третє це одна зі складових 60% продуктивності, якісна техніка, якісні запчастини та витратні матеріали на зміну і обов’язково швидкість, із швидкістю зростає продуктивність і зменшення логістичних витрат. Тоді ви будете спокійні за вчасно оброблені поля і ваш врожай.

Найбільшу швидкість і продуктивність при обробці мають самохідні обприскувачі до 50км/год і з новими розробками щоразу зростає.

Це пояснюється високою прохідністю та ергономічні. Адже за добу ними можна обробити як від 500га, так до 1200га. Самохідні обприскувачі мають підвіску шасі гідропневматичну і центрально-маятникову для гасіння коливань.  Але є нюанси самохідні обприскувачі можна використовувати, якщо у вас рівні поля і без перешкод.

Для не рівних поверхонь підходять причіпні обприскувачі, вони  більш маневрові, мають механізм гасіння коливань, це допомагає при великих швидкостях не навантажувати раму. Підвіска у комплектації із пружиною жорсткості (із лінійною характеристикою жорсткості), яка витримує і компенсує навантаження, постійно підлаштовуючись в залежності від навантаження забезпечує більш м’який хід.

Тенденції останнього часу – набуває мало об’ємне обприскування, за рахунок зменшення води, скорочується витрати робочої рідини і збільшується якість покриття на 25%, і на 1,5 рази обробляється більше площі при більшій швидкості. Виробники вже закладають у такі параметри у нову техніку.

Ви обираєте, ми допомагаємо!