Зернонавантажувачі ЗМ самохідні – одні з популярних технік на елеваторах і токах, вони зручні, і легкі у користування. За допомогою зернометача можна перевантажити велику кількість збіжжя,  до 155 тон за годину, на висоту до 6 м з дальністю викиду до 21 м. Вони мають різну модифікацію ЗМ-60, ЗМ-100, ЗМ-110, ЗМ-155, у кожного з них є свої переваги. Але в них однакові слабкі місця, на які потрібно обов’язково звернути увагу.

Найголовніше це профілактичний техогляд, щоб виявити проблеми завчасно, а ми вам підкажемо на що потрібно звернути увагу.

Перш за все страждають скребки, вони найперші піддаються зносу через велике навантаження. Та і інші запчастини також, особливо через великі перевантаження, на приклад коли ЗМ встановлюють безпосередньо у кузов машини однієї потім іншої. Такі перевантаження впливають одночасно всі слабкі частини метальника – підшипники, паси, ланцюг тримера, зірочки редуктора живильника. Постійно потрібно перевіряти натяжні зірочки у них частенько послаблюється кріплення. Також особливої уваги потребує  стрічка тримера – важливо регулювати стрічку так, щоб вона була поміж регулювальних болтів по центру. Тому що кромка стрічки швидко зноситься і буде потребувати заміни.

Фахівці ТОВ ВІНАГРОТЕХ проконсультують по профілактиці техніки і підберуть потрібні запчастини.