Ріпак одна з популярних олійних культур, які вирощують наші аграрії. Його використовують, як у харчовій промисловості у вигляді домішок, так і у технічних галузях при виробництві біопалива, лакофарбової, та миловарної продукції. Макух з ріпака після запарювання застосовують, як поживний корм для свійських тварин. Перед початком висіву озимої важливо вірно визначити, що краще засівати – гібриди чи чисті сорти, існує багато думок з цього приводу.
Ще 10 років тому, не було особливої різниці, який саме сорт сіяти, а в наш час різниця суттєва. Адже чисті сорти підходять для холодної, сніжної зими і вологої помірної весни. А нині, тепла і суха зима з різкими перепадами загрожує врожаю. Тому гібридні сорти підходять краще і можуть рости в екстремальних умовах. В жорстких умовах перепадів температури, вони стійкі до посухи або навпаки до постійних злив, жаростійкі – це важлива перевага у зв’язку з аномальною спекою. Ще один і великий плюс, це гарна врожайність , що є важливим фактором при виборі. Селекціонери кожного року виводять нові сорти гібридного ріпаку, який швидко адаптується до навколишнього середовища, щоб зберегти посіви і збільшити врожай
Ми вказали важливі фактори для того, щоб Ви могли обрати, що краще – гібриди чи чисті сорти ріпаку.
Вибір за Вами!
Гарного вррожаю ТОВ ВІНАГРОТЕХ!