Наукові винаходи допомагають у нашому житті. Це відноситься і до сільського господарства. Так австралійська команда розробників RFM NT, винайшли нове котушкове колесо для сівалок. На це їх надихнула затяжна і дуже волога осінь.

Адже фермери масово перейшли на дискові сівалки, а вони найкращі у суху погоду, розрізають і перемелюють суху стерню, але у дощову на них налипає бруд і робочий процес зупиняється.

Нові розробки удосконалень сівалокТому котушкові колеса стали у нагоді, бруд проходить через спіралі колеса і не затримується на ньому, не ковзається, і не втолочує ґрунт, що заздалегідь був розпушений і підготовлений для засівання.

Слабкою частиною сівалок є колесо датчика, при мокрому ґрунті воно забивається брудом, грудками, сміттям. Тому розробники RFM NT взяли за основу систему витих коліс до висівних дисків і суттєво вдосконалили її і насамперед котушку.

Система складається з металевого корпусу колеса, пружинної котушки, яка має вигин для кращого і більшого проходження бруду без налипання і ковзання.

Котушкове колесо вже успішно пройшло тестування на сівалках різних марок і модифікацій, на різних ґрунтах при різних ступенях вологості.

Тепер австралійські фермери можуть зітхнути з полегшенням, погодні умови не так активно впливають на робочий процес висівання.

Такі інновації бажані і у нас в Україні, адже це б суттєво полегшило працю наших аграріїв.